Tanssin perusopetus
Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää, ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta. Valtakunnallista taiteen perusopetusta annetaan tanssissa, musiikissa, käsityössä, arkkitehtuurissa sekä sirkus-, teatteri-, kuva-, audiovisuaalisessa- ja sanataiteessa.
Vapaassa Tanssikoulussa annetaan tanssin perusopetusta yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelmien mukaisesti. Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta on hyväksynyt Vapaan Tanssikoulun opetussuunnitelmat 16.4.2013.
Vapaan Tanssikoulun opetussuunnitelmat on laadittu opetushallituksen antamien perusteiden mukaisesti. Oppilaan valitsemat viikkotuntimäärät määrittävät, eteneekö hän yleisen vai laajan oppimäärän mukaisesti.
Opetuksen tavoitteena on, että oppilas harrastaa tanssia pitkäjänteisesti kehittäen taitojaan ja tietojaan tanssitaiteessa. Oppilaan fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi ovat tärkeitä lähtökohtia opetuksessa. Leikki, luovuus ja tanssin ilo ovat olennaisia osia Vapaan Tanssikoulun opetussuunnitelmassa.
Opetussuunnitelmien perusteet (Opetushallitus)
Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelmien perusteet 2005
Taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteet 2002